PKV 100 godina

Psiholog sam po profesiji, supruga i majka dvoje klinaca, ali to je samo početak. Aktivista, predsednica udruženja Porodični vodič, strastveni bloger, fotograf i obožavam da stvaram rukama.

Privredna komora Vojvodine obeležila je vek postojanja i rada Svečanom akademijom koja je održana u Kongresnom centru Novosadskog sajma. Tom prilikom su predstavnicima Privredne komore Srbije (PKS) i Pokrajinske vlade uručene zahvalnice zbog ostavarene dobre saradnje i pružene podrške.

Predstavnici trgovaca i zanatlija su 1. februara 1919. godine u Svečanoj sali zdanja Matice srpske u Novom Sadu osnovali Trgovačko-zanatsku komoru u Novom Sadu iz koje se razvila današnja PKV.

Nagrade su dodeljene i uspešnim privrednicima 

Godišnja nagrada za najuspešnije privrednike nosi ime Koste Mirosavljevića, dugogodišnjeg predsednika Komore (1919-1939) i najzaslužnijeg za njen razvoj i značajnu ulogu koju je Komora imala u međuratnom periodu.

Za značajna privredna ostvarenja u 2018. godini nagrađena su tri privredna društva i dva pojedinca za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate, i to:

Za najuspešniju privrednicu izabrana je Mirjana Rajkov, „SIM“ iz Novog Sada, dok je za najuspešnijeg privrednika priznanje dodeljeno Predragu Đuroviću, vlasniku i predsedniku Odbora direktora AD „Žitopromet“ iz Sente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *