agri tech konferencija

Konferencija o tehnološkim inovacijama u poljoprivredi „Agri-Tech Future“, u organizaciji kompanije „Color Media Communications“ pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije (RS) u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine (PKV) održana je u PKV, u cilju edukacije poljoprivrednika na koji način mogu da dođu do korisnih informacija i uz pomoć najsavremenijih IT metoda unaprede svoje poslovanje.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, prilikom otvaranja konferencije istakao je statističke podatke prema kojima će vrednost globalnog tržišta pametne poljoprivrede u periodu od 2017. do 2022. godine porasti sa manje od 10 na skoro 24 milijarde dolara, što je rast od skoro 140 procenata. Ministar Popović je istakao da će u Srbiji u osam gradova koji nemaju univerzitete, biti otvoreni inovacioni startap centri.

Agri Tech konferencija

Institut „Biosens“ predstavio je na konferenciji digitalnu platforma „Agrosens“, a predstavljena je i prva Digitalna farma u Srbiji u Krivaji, koju je osmislio Institut „Biosens“ u saradnji sa poljoprivrednim proizvođačem „Krivaja“, u okviru projekta „ANTARES“, koji zajednički finansiraju EU i Vlada Republike Srbije.

Kompanija „Dunavnet“ predstavila je svoju „Agronet“ digitalnu platformu „u oblaku“, namenjenu unapređenju poljoprivredne proizvodnje, smanjenju troškova i istovremenom povećanju prinosa i kvaliteta proizvoda, a time i profita, a kompanija „Mainflux“ predstavila je „Internet of Things“ rešenja za pametna polja i održivu poljoprivredu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *