Uvek u potrazi za pričom! Da je pročitam, čujem ili napišem.

Protekli vikend je jedna polovina našeg dvojca imala tu čast i zadovoljstvo da Preduzetnice.rs predstavlja u Mokrinu, u okviru mentorskog programa “Preduzimanje”.

Nas 26 preduzetnica je radilo na postavljanju ciljeva, kako individualnih tako i samog mentorskog programa, i na boljem predstavljanju sebe i svog biznisa.

Za ovu preduzetnicu, najveći izazov je bilo postavljanje ličnih ciljeva i mogu samo da budem zahvalna na mogućnosti da svoj razvojni put, lični i profesionalni, sagledam iz jednog novog ugla.

Sonja Dakić (Srbija), Kristina McMenamin (SAD) i Macarena Botta (Urugvaj) su bile edukatorke koje su nas kroz ceo vikend vodile rolerkosterom ideja, emocija i planova, te osvestile neke naše vrednosti za koje nismo ni znale da nam toliko znače.

Shvatila sam da moj uspeh u pričanju tuđih priča, postavljanju strategija i rad na promociji, ima koren u dubokoj nesigurnosti da sve to primenim na svom ličnom i profesionalnom planu. I to je definitivno nešto na čemu ću raditi kroz ovaj program i mimo njega. Ukoliko redovno budete pratili naš sajt i newsletter, možete da budete u toku sa svim informacijama iz ove preduzetničke avanture.

Nas ukupno 26, 13 mentorki i 13 mentorina, izabrane smo da budemo deo desetomesečnog programa PREDUZIMANJE, koji je osmišljen sa ciljem da podrži žene koje pokreću svoje poslovanje u Srbiji. Imaćemo priliku da kroz individualne mesečne sastanke sa mentorkom radimo na ličnom i profesionalnom razvoju, dok će grupne radionice biti usmerene na unapređenje naših znanja i veština.

Ovo je prvi put da učestvujem u nekom mentorskom programu i, sa jedne strane sam preuzbuđena, a sa druge malo strepim. Važno je da vam mentor bude neko sa kim možete da budete ono što jeste, da ne strepite od iznošenja svojih ideja, da se ne ustručavate da podelite uspehe i padove. Iako je ova grupa žena toliko predivna da svaka od nas može da bude podrška onoj drugoj, te da znanja i iskustva koja imamo možemo međusobno da podelimo, moraćemo da se odlučimo za jednu mentorku kojoj ćemo dati naše poverenje.

Ako mene pitate, imam tri favorita i držite mi palčeve da se moja mentorka i ja pronađemo na obostrano zadovoljstvo. 🙂

Program je podržan od strane Švajcarskog preduzetničkog programa, koji već 4 godine radi na unapređenju startap ekosistema u 4 zemlje u regionu: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Albaniji, kao i Peruu i Vijetnamu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *