Fond za jug Srbije

Fond za jug Srbije i partneri na projektu „Partnerstvo za održivi razvoj“ raspisuju konkurs kako bi u opštinama i gradovima južne Srbije podržali organizacije građanskog društva koje rade na unapređenju položaja građana i građanki, kao i na razvoju svojih zajednica.

Konkurs je otvoren za organizacije koje su registrovane u pet regiona južne Srbije – Topličkom, Nišavskom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom okrugu.

Predložene projektne aktivnosti treba da budu usmerene na kreiranje različitih sadržaja koji zadovoljavaju konkretne potrebe ljudi u sledećim oblastima:

  • unapređenje položaja mladih,
  • mediji i javni interes na lokalnom nivou,
  • učešće građana u odlučivanju na lokalnom nivou,
  • preduzetništvo kao instrument razvoja zajednice,
  • nauka u službi građana i
  • promocija identiteta juga Srbije.

Fond za jug Srbije kroz ovaj konkurs želi da podstakne buduće dobitnike donacija da mobilišu lokalne resurse za razvoj svojih zajednica. Verujemo da u svakoj zajednici postoji dovoljno potencijala i kapaciteta i da je potrebno podstaći ljude i probuditi aktivizam. Stoga Fond očekuje da lokalne inicijative obezbede polovinu resursa (u novcu, opremi, uslugama, prostoru) za realizaciju svojih projektnih predloga.

Ovim konkursom želimo da promovišemo princip jednakih mogućnosti, gde svi lokalni akteri, bilo kao nosioci ili partneri, mogu ostvariti svoje vizije unapređenja zajednica u kojima žive.

Fond za jug Srbije nastao je kao rezultat višegodišnjeg rada konzorcijuma organizacija civilnog društva  iz Niša na polju jačanja konstruktivnog uticaja civilnog sektora na društvene promene na jugu Srbije. Projekat „Fond za jug Srbije“ sprovode Media i Reform Centar Niš, Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD), Proaktiv, ENECA  i Centar za razvoj liderstva uz finansijsku podršku Fondacije braće Rokfeler (RBF).

Konkurs je otvoren do 21. jula, a zainteresovani se mogu prijaviti na adresu konkurs@mediareform.rs.

1. Smernice za prijavu na konkurs

2. Formular za prijavu na konkurs

3. Formular za budžet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *