pexels-polina-kovaleva-5717479

Sumiranjem 2020. možemo samo da kažemo – ne ponovilo se!

Sa mnogo entuzijazma smo ispratili 2019. i očekivali da će nam magija brojčane simetrije i nova decenija doneti spokoj, blagostanje i prosperitet, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu.

Međutim, stiglo nas je ono što nismo mogli da zamislimo ni u najluđim scenarijima i/ili noćnim morama. Sve se istumbalo naglavačke. Kuće i stanovi su nam postali novi radni prostori, zagrljaji i rukovanja potencijalno opasni. I svi učimo da živimo u ovoj novoj realnosti.

Nikada nismo bili svesniji potencijala koji nam digital donosi. Neki su se lako organizovali i svoje poslovanje usmerili ka digitalnim kanalima, neki drugi se i dalje muče i ne znaju kako da uhvate korak sa ovom vrtoglavom promenom.

Podaci govore da je u svetu propalo više od četvrtine malih biznisa

Ovo su podaci istraživanja koje su sproveli Facebook, OECD i Svetska banka, a odnose se na period od januara do maja 2020.
Još jedan od zaključaka ovog istraživanja jeste da su mala i srednja preduzeća koja vode žene koncentrisana baš u sektorima na koje su najviše uticale epidemiološke mere.

Stoga ne čudi činjenica da na naš mejl svakodnevno dobijamo upite o konkursima za bespovratna sredstva, kako za ulaganje tako i za otpočinjanje novog biznisa. Mnoge od nas traže načine kako da ne ostanu bez svojih poslova i kako da prevaziđu krizu. Trenutna situacija sa svim davanjima države je teška i mnoga sredstva namenjena za određene konkurse su ili iscrpljena ili preusmerena, tako da ostaje da vidimo kakva će raspodela budžeta u 2021. godini biti za preduzetništvo.

Šansa je u digitalu!

Osim novca, mnogo vas se interesuje za različite edukacije u nadi da će digitalizovati svoje postojeće poslovanje ili bar njegov deo. Ono na šta možemo da vam skrenemo pažnju jeste konkurs “Odluči-nauči” koji organizuje novosadska marketinška agencija “Homepage” u okviru svoje Homepage akademije.

O razlozima za pokretanje konkursa u vrednosti od 20.000 evra za 40 licenci Kursa digitalnog marketinga – Executive level, koliko će ih biti podeljeno, iz Homepage-a kažu:

“Praznici koji su pred nama su vreme darivanja i vreme za nove, uspešne
početke. Upravo iz tog razloga je Homepage akademija pripremila sjajne
novogodišnje poklone – čak 40 licenci online Kursa digitalnog marketinga za 40 inspirativnih priča pojedinaca koji odluče da nauče digitalni marketing i primene ga u svom radu.
Očekujemo prijave studenata, frilensera i svih onih na početku karijere koji su odlučili da se prekvalifikuju i profesionalno se ostvare u digitalnim vodama, kao i preduzetnika, vlasnika malih biznisa ili ljudi iz vašeg i našeg okruženja koji bi da im novostečena znanja pomognu u ostvarenju njihove novogodišnje odluke.”

Ovaj konkurs je otvoren do 15.januara!

Nadamo se da će nam 2021. godina doneti stabilnost i malo više izvesnosti. Da ćemo se opet grliti, okupljati uživo i razmenjivati naše poslovne ideje i planove.

Srećno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *