positive businesswoman doing paperwork in office

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije i Grad Podgorica pokrenuli su inicijativu da se formira regionalni Savet poslovnih žena Srbije i Crne Gore, koji bi se kasnije proširio i na ekonomije okupljene u Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana.

To je dogovoreno na sastanku Branislave Simanić, direktorke Sektora preduzetništva PKS i predsednice Skupštine grada Podgorice Jelene Borovinić Bojović. Na sastanku u Podgorici dogovoreno je i potpisivanje Memoranduma o saradnji PKS i Grada Podgorice, kao i inteziviranje zajedničkih aktivnosti beogradskih i podgoričkih preduzetnica i njihovo umrežavanje.

Simanić je prihvatila poziv predsednice Skupštine grada Podgorice da se u što skorije vreme organizuje zajednički sastanak žena preduzetnica iz Srbije, članica Sekcije za žensko preduzetništvo PKS i žena preduzetnica iz Crne Gore, radi dogovora zajedničke saradnje i projekata.

Sastanku u Podgorici prisustvovali su: Šućo Orahovac, sekretar Sekretarijata za privredu i preduzetništvo Grada Podgorice, mr Nenad Vitomirović, sekretar za privredu, turizam i investicije Opštine Herceg Novi, Nevenka Ćirović, generalni konzul Crne Gore u Srbiji, Jelisaveta Čolanović,otpravnica poslova Ambasade Srbije u Podgorici, mr Slobodanka Džinović-Kojić, šef Kancelarije za preduzetništvo PKS, Svetlana Čavić predsednica Opšteg udruženja preduzetnica Vojvodine, preduzetnice Sekcije za žensko preduzetništvo PKS i Opšteg uduženja preduzetnica Vojvodine.

Preuzeto sa sajta PKS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *